امام خمینی در مورد پارچه فاستونی چه گفت؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سپیده آزادی آنگاه طلوع خورشید ملتی را نوید می دهد که آن ملت به خودکفایی برسد و متکی به خویش باشد نان از عمل خویش خورد و منت از دیگران نبرد. یکی از اهداف بزرگ انقلاب نیز ایجاد خودکفایی کامل و استقلال برای کشور در برابر شرق و غرب بوده است و تأکید بر این هدف در تمامی سخنان حضرت امام مشهود بوده است بطوریکه امام امت از دیرباز به مساله خودکفایی توجه داشته است واز وابستگی اقتصادی کشورهای اسلامی وایران زمین به دشمنان اسلام رنج می برده و همواره خواستار قطع وابستگی و سلطه اقتصادی اجانب و رسیدن به خودکفایی ملت اسلام بوده است.
آن حضرت در جمع دانشجویان دانشکدۀ علوم و دانشکدۀ
عالی ادبیات و زبانهای خارجی در شهر قم در تاریخ 11 آبان ماه سال 1358 در خصوص ضرورت
استقلال اقتصادی فرمودند:"
ما باید زحمت بکشیم تا در همه جناحها خودکفا باشیم.
امکان ندارد که استقلال به دست بیاید، قبل از اینکه استقلال اقتصادی داشته باشیم. اگر
ما بنا باشد که در اقتصاد احتیاج داشته باشیم، در چیزهای دیگر هم وابسته خواهیم شد.
و همین طور اگر در فرهنگ، ما وابستگی داشته باشیم، در اساس مسائل وابستگی پیدا میکنیم.
معالأسف تبلیغاتی که در طول تاریخ باید بگوییم شده است، از آن وقتی که این خارجی ها
راه پیدا کردند به کشورهای شرقی، تبلیغاتی که شده است اسباب این شده است که شرقیها
این گمان را پیدا کردند که هر چه کمال هست در غرب است. و این اسباب این شده است که
خودشان را بکُلّی در مقابل غرب و در مقابل شرقی که نظیر اوست و در مقابل امریکا و اینها
باختند.
در هر جناحی که میروید میبینید که در آن جناح، صحبت هِی از غرب است؛ صحبت
هِی از خارج است. اگر یک دوایی در اینجا، در خود ایران هم پیدا بشود، باز به اسم دوای
خارج به خورد ایرانیها میدهند. اگر یک پارچۀ خوبی هم ایران خودش تهیه کند و ببافد،
باز باید با اسم فاستونی انگلیسی به مردم بفروشند! هر چیزی را که شما میروید سراغش
میبینید که هی صحبت از این است که باید ما از آنها[بگیریم]باید از آنجا بیاید.
از گویندگان سابق ـ که حالا مرده است، و آن وقت یا بعضی وقتها رئیس مجلس بود یا در مجلس سنا بود گفته بود که ما اصلش باید همه چیزمان را انگلیسی کنیم. آن از خدمتگزارهای انگلیس بود. این معنا، که با تبلیغات دامنهدار وابستههای به آنها و خود آنها در ایران منتشر شده است، اسباب این شده است که ما دیگر به خودمان هیچ اعتماد نکنیم؛ استنادمان به خارج باشد؛ استقلال فکری و مغزی نداشته باشیم.
اگر ما بخواهیم مستقل باشیم، باید از همۀ جهات خودمان را مستغنی کنیم، و از حالا در صددش برآییم. از حالا باید؛ حالایی که مملکت شده است مال خودتان و دست اجانب کوتاه شده است، و امید است تا آخر کوتاه باشد، و این خیانتکارها هم رفتند و این ریشه های گندیده شان مانده است.
ما باید به این مملکت که مال خودمان شده است حالا مثل خانۀ خودمان باید خدمت کنیم. و از الآن درصدد این برآییم که خودمان را مستغنی کنیم از این غرب و شرق."
لکن وضع را این طوری به بار آورده بودند که ما باورمان آمده بود که چیزی نداریم؛ ما چیزی نمیدانیم؛ باید ما از خارج بگیریم؛ باید همه چیز از خارج بگیریم. و اگر واقعاً این طور است، که یک مصیبتی است. و اگر این طور نیست، و ما را این طور تربیت کردند که باورمان بیاید، این هم یک مصیبت دیگری است.
ما باید خودکفا بشویم، ما باید کشاورزیمان را همچو درست بکنیم، همه دست به هم بدهند، کشاورزها، دولت، اشخاص دیگر که این کشاورزی به حدی برسد که ما بتوانیم صادر بکنیم. مملکت ما صادر کننده بوده است؛ و حالا ما گرفتار این معنا شدیم. مملکت ما یک آذربایجانش چنانچه درست کشاورزی بشود، یک خراسانش اگر درست کشاورزی بشود، برایمان کافی است؛ مابَقیش را باید صادر بکنیم. معالأسف با اسم «اصلاحات ارضی» ما را به این روز نشاندند که میبینید، و چیزهای دیگرِ ما هم همین طور. همه چیزمان باید مستقل بشود، استقلال با وابستگی جمع نمیشود. و ما فرهنگمان وابسته بشود استقلال نداریم. اقتصادمان وابسته بشود استقلال نداریم. اول باید آن مطلب را درستش کرد. استقلال اقتصادی. اول باید او را درستش کرد، تا ما بتوانیم اسم خودمان را یک مملکت بگذاریم؛ یک مملکت مستقل بگذاریم."
- ۹۵/۰۳/۱۶