مقاومسازی کشور در قلمرو اقتصاد
من میخواهم بگویم مسائل تبلیغاتی و روزنامهای انتخابات، مسئولین کشور را
از مسائل مستمر و دنبالهدار و اساسی غافل نکند. انتخابات خیلی مهم است؛
همینطور که گفتیم و خواهیم گفت، در نهایتِ اهمّیّت است امّا انتخابات یک مسئلهی مقطعی است، مال یک مقطع خاص است، این مقطع تمام میشود، آنچه باقی میماند، مسائل اساسی کشور است که یکی از این مسائل، مسئلهی اقتصاد کشور است؛
مقاومسازی کشور در قلمرو اقتصاد، در مجموعهی کار اقتصادی که دشمن
نتواند از طریق اقتصاد بر کشور فشار وارد کند و خواستهی خودش و ارادهی
خودش را تحمیل کند.
ما اگر وابستهی به نفت نباشیم، ما اگر تولید داخلیمان
را تقویت بکنیم، آن روزی که نفت از صد دلار میآید به بیستوچند دلار،
دیگر تنمان نمیلرزد.
ما اگر بتوانیم تولید داخلی را رونق بدهیم، رکود را از بین ببریم، آنوقتی که دشمن واردات فلان کالا را محدود میکند، ممنوع میکند، ما خم به ابرو نمیآوریم.
اقتصاد درونی را باید تقویت کرد.
کشور، کشور بزرگی است؛ ما یک کشور بزرگ و چهارفصل داریم، کشوری داریم با امکانات فراوان و مهمترین امکانات ما هم نیروی انسانی ما است؛ نیروی انسانی بااستعداد، کارآمد، جوان، پُرانگیزه. یکی از بیشترین رقم تحصیلکردهها را در کشورهای دنیا ما داریم؛ یکی از بیشترین رقم مهندسین دنیا را ما داریم؛ در بسیاری از رشتههای علمی جزو چهار پنج شش کشور اوّل دنیا هستیم. این نیروی انسانی چیز کمی نیست؛ این بالاترین منبع پیشرفت برای یک کشور است؛ آنوقت این سرزمین وسیع، این فصول مختلف، اقلیمهای مختلف در جاهای مختلف کشور، این منابع عظیمی که در این کشور وجود دارد، اینها همه امکاناتی است که به ما این قدرت را میبخشد که اقتصاد خودمان را اقتصاد مقاوم کنیم. وقتی شما اقتصاد خودتان را در درون مقاوم کردید، دیگران به جای اینکه شما را تحریم کنند، میآیند منّت شما را میکشند؛
وقتی دیدند شما از فشار اقتصادی، از تحریم اقتصادی خم به ابرو نمیآورید، عقبنشینی نمیکنید، مجبور به قبول شکست نمیشوید، آنوقت دیگر غلط میکنند تحریم کنند؛ میفهمند که کار بیفایدهای است. این اساس کار است. اینکه بنده میگویم «اقتصاد مقاومتی» و تکرار میکنم، بهخاطر این است. بنده از ده سال، دوازده سال پیش دارم این حرف را با صدای بلند میزنم که اگر اقتصاد کشور را در درون مقاومسازی بکنیم، عمدهی مشکلات ناشی از دشمن از بین خواهد رفت و برای اشتغالمان، برای جوانهایمان، برای رفع خیلی از آسیبهای اجتماعی که ناشی از بیکاری و رکود است، آنوقت دیگر راهحلهای روشنی پیدا خواهد شد.
وصیهی من به مسئولین محترم کشور این است که این جنجالهای روزنامهایِ
مربوط به انتخابات، سر اینها را گرم نکند، مشغول نکند؛ به فکر اقتصاد
باشید.
منابع را به سمت آنجایی هدایت کنید که باید هدایت کرد؛ یعنی به سمت
تولید؛ چه تولید کشاورزی، چه تولید صنعتی. کشورِ با این عظمت، با این
بزرگی، با اینهمه محصولات متنوّع، آدم خجالت میکشد وقتی میبیند -حالا بنده
در روزنامه میبینم، شماها در خیابان میبینید- انواع و اقسام میوهی خارجی
را در خیابان! پرتقال ما، سیب ما روی درخت میماند، آنوقت برویم میوهی
خارجی وارد کنیم؟
اینها را باید فکر کرد، اینها را باید کار کرد. ببرند
منابع کشور را به سمت تولید، نه به سمت وابستگی بیشتر، نه به سمت واردات.
آنوقت مسئلهای مثل مسئلهی انتخابات وقتی پیش میآید، همهی حواسها را
پرت کند، همه [به آن] بپردازند؛ خب نه، این مسئله مسئلهی گذرا است؛ کسانی
که باید فکر کنند دارند فکر میکنند، کسانی که باید عمل کنند دارند عمل
میکنند؛ مسئولین کشور ذهنشان را به این چیزها مشغول نکنند. این چیزی است که
من، هم به مردم عزیزمان عرض میکنم، هم به مسئولین محترم عرض میکنم:
همهی سیاستهای ما، همهی رفتارهای ما باید با توجّه به وجود یک جبههی دشمنِ وسیع باشد؛ باید همهی توجّه ما به این باشد. هیچ انسانی را، هیچ مجموعهای را مردم ستایش نمیکنند وقتیکه از وجود دشمن غفلت کند؛ تعریف نمیکنند که دل اینها با همه خوش است. خب بله، او لبخند میزند، شما هم لبخند میزنی امّا مواظب باش که پشت این لبخند چیست!
دشمنیها را نباید فراموش کرد، دشمنها
را نبایستی از یاد برد.
یک جبههی دشمن در مقابل ما وجود دارد.
ما امروز در مسئلهی امنیّتمان، در مسئلهی اقتصادمان، در معیشتمان، در فرهنگمان، در مسئلهی جوانها، در مسئلهی آسیبهای اجتماعی باید توجّه کنیم که نقش این دشمن چیست و در همهی مسائل براساس این سیاستگذاری کنیم، براساس این قانونگذاری کنیم، براساس این اقدام کنیم، براساس این حرف بزنیم. غفلت از دشمن افتخار ندارد؛ بدانیم دشمن هست.
بعضیها اعتراض میکنند که آقا، شما چرا دائماً میگویید دشمن دشمن؛ خب [اگر] نگوییم، یادمان میرود که دشمن داریم و آنوقت دشمن در غفلت ما میآید هر کار دلش خواست میکند.
- ۹۴/۱۱/۲۰