از ما حرکت از خدا برکت

اقتصاد مقاومتی ، اقدام وعمل وارائه گزارش به مردم

از ما حرکت از خدا برکت

اقتصاد مقاومتی ، اقدام وعمل وارائه گزارش به مردم

رابطه اقتصاد مقاومتی و فساد اقتصادی

امید بابایی | يكشنبه, ۸ آذر ۱۳۹۴، ۰۸:۵۹ ق.ظ
اقتصادپرس بررسی کرد؛
در اقتصاد مقاومتی باید فساد مالی و اداری ریشه کن شود و در صورت وجود فساد داخلی این نوع از اقتصاد شکل نمی گیرد، فساد مانند خوره ای می ماند که از داخل اقتصاد کشور را ازبین می برد.
رابطه اقتصاد مقاومتی و فساد اقتصادی

اقتصادپرس: تجربه مبارزه با فساد در کشورهای مختلف جهان نشان می دهد که چگونه می توان برنامه یا سیاستگذاری را عملیاتی کرد.

اگرچه تجربیات کشورهای مختلف بسیار شبیه به هم است، مثلا در سنگاپور تا دهه 1960آنقدر گسترده بود که رشوه، قاچاق و ... فعالیت هایی کم خطر و پر سود بودند.

همه به همه رشوه می دانند و همه از همه رشوه می گرفتند. وقتی حزب اقدام مردم به قدرت رسید مبارزه با فساد را در راس برنامه های خود قرار داد.

از این رو خیلی زود برنامه «استراتژی جامع مبارزه با فساد» در این کشور تدوین شد. این مرحله تقریبا  شبیه مرحله سیاست گذاری کلی یا برنامه نویسی در ایران است. مبنای این استراتژی بزرگترین اشکال ایران در عملیاتی کردن برنامه ها بود: یعنی توجه به انگیزه ها!

بنابراین اصل اساسی استراتژی سنگاپوری ها در مقابله با فساد این بود:«فساد به دلیل انگیزه ها و فرصت های فاسد شدن ایجاد می شود. لذا برای مبارزه با فساد باید انگیزه ایجاد آن از بین برود» از این رو، خیلی زود رویه های دست و پا گیر مدیریتی را از بین بردند و سازوکار مدیریتی را روشن و شفاف نمودند.

از طرف دیگر با ارسال نامه هایی به پیمانکاران دولتی آن ها را از جرم بالای دادن رشوه آگاه ساختند و این قانون را به آن ها گوشزد کردند که در صورت کشف فساد و رشوه تا 5 سال از انجام قراردادهای دولتی محروم می شوند.

از طرف دیگر حقوق دولتی را افزایش دادند تا انگیزه دریافت رشوه نیز کم شود. البته در این مسیر قوانین کاملی هم برای ابعاد مختلف ایجاد فساد تنظیم شد تا تمامی راه ها بسته شود. تمام این اقدامات برای این بود که انگیزه انجام فساد کاهش یابد و دولت در اجرای برنامه خود موفق باشد.

سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی آنقدر گسترده است که تقریبا اکثر وجوه اقتصاد ایران را در بر می گیرد. برخی از این بندها به خودی خود عملیاتی نمی شود و نیاز است که برای این بندها قانون گذاری و قاعده بندی شود و تا زمانی که این اتفاق رخ ندهد نمی توان امیدوار به عملیاتی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی بود.

اقتصاد مقاومتی به این معنا است که طرح و برنامه ای ریخته شود که اقتصاد کشور کمتر دچار شوک شود که در دوسه سال گذشته به دلیل وابستگی اقتصاد کشوربه نفت و افزایش تحریم های اعمال شده علیه ایران، اقتصاد درمعرض آسیب قرار گرفته است.

دراقتصاد غیرمقاومتی راحت طلبی و نوعی برنامه ریزی با فرصت کافی و هم چنین درجه ای از فساد وجود دارد، اما در بحث اقتصاد مقاومتی، سرعت، ضرورت ، دقت و سلامت مطرح  شده که این موارد جزو ویژگی های مدیریت جهادی است که به اقتصاد مقاومتی تزریق می شود، به عبارت دیگر با تفکری عادی و غیراصولی نمی توان اقتصاد مقاومتی را سرپا نگه داشت و نیاز به مدیریت و تفکرجهادی است.

در اقتصاد مقاومتی باید فساد مالی و اداری ریشه کن شود و در صورت وجود فساد داخلی این نوع از اقتصاد شکل نمی گیرد، فساد مانند خوره ای می ماند که از داخل اقتصاد کشور را ازبین می برد، ممکن است اقتصاد یک کشور تاب تحمل تحریم را داشته باشد اما وقتی درگیر فساد داخلی می شود این فساد در مغز و ریشه اقتصاد رسوخ کرده و آن را پوسیده می کند.

باید کارو زار جدی با فساد مالی و اداری شکل بگیرد و ریشه فساد در داخل خشکانده شود، بعد هم مدیریت صحیح منابع دردستورکار قراربگیرد، به عبارت دیگردراقتصاد مقاومتی باید تخصیص منابع درنهادهاصورت بگیرد، وقتی خصوصی سازی که یکی ازوجوه اقتصاد مقاومتی است، اختصاصی می شود دیگر نمی توان انتظار یک اقتصاد پویا را داشت
  • امید بابایی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی